På resa, igen.

En ny resa har tagit form, i onsdags den 17e aug lämnade vi Sverige jag och min pappa, destination var Peking där vi befinner oss nu.

Tre dagar avklarade och hunnit med de mesta av de stora turistattraktionerna - Kinesiska muren, Mingravarna, Sommarpalatset, Förbjudna staden och ett antal tempel m.m. sen även några fabriker där det tillverkas pärlsmycken m.m., silke, jadesten-skulpturer smycken m.m. Vi besökte även en teprovning där vi smakade på olika kinesiska teér.
Vi fick se lite kinesisk konst då vi träffade två konststudenter som visade sitt galleri, mycket fint.

Kniv och gaffel är som ni vet inte särskilt kinesiskt, det finns ibland men ofast pinnar, inte optimalt när vi är dödshungriga men vi blir bättre och bättre. Övning ger färdighet.

I morgon och på måndag ska vi bland annat gå till himmelska fridens torg och tänkte även shoppa eller åtminstone titta i butiker och kanske någon marknad.

Vi har konstaterat att Peking är en gigantisk stad, ca 20 miljoner invånare, att ta sig fram genom att promenera kan bli tröttsamt, kartan var från början på kinesiska men hittade tillslut en på engelska, vilket underlättade mycket även om den också kan var svår att tyda. Vi börjar få kläm på det hela. Metro är ett bra och billigt färdsätt. ca 3 kronor per resa.

God mat har vi ätit, inte alltid var helt säkra på vad vi får, so far, so good.

Uppdatering kommer förhoppningsvis inom inte allt för långt bort i tiden.
På tisdag rullar tåget mot Ulan bator i Mongoliet, ska bli spännande!


 
Kinesiska muren, fullsmockat med turister.
Trängdes och manglades uppför och nerför branta trappor.
Tog oss till tornet längst upp i bilden. Schysst utsikt över berg och andra delar av muren.
Den går från öst till väst och är ca 560 mil lång.



Storstad, trafiken är galen, de tutar och kör trots smockade bilköer.


Adjö


RSS 2.0