brevväxling.

Att blogga är inget jag kan göra ofta hat jag upptäkt, jag vet inte hur många gånger jag öppnat ett nytt inlägg för att skriva något, men kommer på efter ett ord att jag inte har något att skriva. ANYHOW.

En av mina bästa vänner har bosatt sig på Gotland för studiernas skull, innan hon åkte tvingades hon i princip att lova att skicka brev. Ni läser rätt - handskrivna brev på brevpapper helst och ännu hellre doftar gott. Mail är för enkelt, right? I dag när jag när jag öppnade postlådan såg jag ett brev till mig, jag vände på brevet och ser att avsändaren är från just Gotland. Härligt! Jag älskar att få brev. Jag läste och skrattade, läste igen och skrattade ännu mer. Awesome! Jag ska svara, jag lovar!

Idag har jag varit hemma och hjälpt min far att städa, inte sådan där vanlig städning utan riktigt grov städning i vår före detta ladugård. Möbler har flyttast hit och dit, lådor fulla med grejer har jag lyft och släpat, rivit en hästbox, burit mer grejer, fyllt en släpvagn med skräp m.m. Jag är nöjd med dagens insats, hann även med mitt eget rum.

Första tortyrpasset efter sommaren har jag också avklarat nu ikväll, 90 minuter kondition och styrka med peppande musik, men ack så bra det känns efteråt. Jag motiverar mig alltid med avslappningen som avslutar passet.

Räkningarna är betalda.

Nästa onsdag ska tågandet genom Europa ta fart, can´t wait!!!

Adjö.

the ring.

I födelsedagspresent (en och en halv månad för tidigt) fick jag en ring av nära vänner, en ring som de har graverat "Maria 20 år" i, kan det bli bättre. Tack så hemskt mycket, jag älskar den!

Under våran "going away-kväll" för Lollo med middag och bio i går såg vi den nya filmen Vampire Sucks, skrattade genom hela filmen ungefär, parodi på Twilight, den var rolig med skämt hela tiden och vissa saker var bara så "sant". Dock var filmen i fråga sämst, ingen handling och inte särskilt bearbetad. Kändes som att det max kan ha tagit en månad från första inspelningsdagen till att den visades i biosalongerna.

adjö

tillbaka efter helgens bravader.

Min och Cizsis 20-årsfest är härmed avklarad nu inväntas bara 20-årsdagarna! Jag tackar alla som kom och hade kul!
Det var en del städning under söndagen, men det var värt det, jag hade ju en del hjälp.

Nu är det ny vecka som mest kommer bestå av jobb, jag går snart av mitt 15-timmarspass, ledig imorgon och torsdag sen är det jobb som gäller från morgon till sen kväll. Tur är att jag har ett kul jobb! Inte riktigt ledig i morgon kom jag på, ska ju till Ås och fotografera på en förskola, kan bli kul.


I dag fyller min far pension, självklart kommer han inte pensionera sig än, det skulle aldrig gå, jag menar rastlösheten har gått i arv. I alla fall så har jag och mina syskon leverat en sten som födelsedagspresent. Den hämtade vi i skogen och lindade rött sidenband runt. Vilket perfekt paket tänker du nu?
Han hade sett den stenen i våras och sa vid ett svagt ögonblick att den skulle ligga fint hemma på gården och precis hemma på gården ligger den nu.

Adjö nu.


saturday night.

För alla som inte förstått att jag och Cecilia kör vår 20-årsfest på lördag så skriver jag det än en gång. På lördag satsar vi på fest, alla inbjudna och de som känner att de bör närvara tycker jag ska göra det också.
Skattjakten kommer inte vara värd att missa. På eftermidddagen runt 3-4tiden tänder vi grillen, då är det bara att droppa in när ni vill och slänga dit en köttbit eller vad ni helst önskar grilla, tillbehör bjuder vi på.
Välkomna

Jag sitter på jobbet och har just svept i mig morgonteét och bläddrat igenom dagens ÖP, nu kan dagen till ära få ta fart. Jag har ägnat massor med tid de senaste dagarna framför det moderna internet som invarderade världen under nittiotalet, det är så smart. Allt man söker finns på internet, ett sökord och flera tusen sökresultat.

Anyway, jag har suttit och läst på inför det kommande valet och dessutom kommit fram till att jag måste förtidsrösta. Var förtidsröstar man i Östersund? Det lär förmodligen stå på internet, men om någon vet så är jag tacksam för svar. Det jag inte kommit fram till är vad jag ska rösta på, eller jag vet i alla fall vilket block men parti blev svårare och personer i landsting och kommun blev ännu svårare.

Jag har också nyttjat internet för att leta och läsa om olika utbildningar som kan vara alternativ för framtiden, jag känner att det måste funderas över. Nästa höst är planen för att börja plugga men var och exakt vad är osäkert.

Internet har även givit mig information om visum, jag måste ansöka om visum om jag ska åka till Australien i november och det finns ett helt hav med visum kan jag meddela. Det som står närmast tror jag är "Work and travel visa" men det känns också lite onödigt att söka det nu då det bara är tillåtet att få en gång i livet. Jag ska läsa på mer angående det, kanske finns något ännu lämpligare.

Nu återgår jag till internet. Adjö

blodsmitta.

I denna myggsommar har jag nu börjat undrat, förmodligen en ganska dum fråga men ponera att en mygga suger blod av en HIV/AIDS eller hepatitC-smittad person. Vad händer med myggan?
Visst är det väl så att myggor dör efter en stund när det sugit blod också? Men känner myggorna av att blodet är smittat? Blir myggorna sjuka eller är de resistenta på dessa sjukdomar? De kanske får en annan sjukdom?
Min fråga är som sagt, HÄNDER NÅGOT? OM JA, VAD?

Jag har funderat och jag tror nog att myggorna hinner dö innan deras kroppar reagerat på det eventuella viruset men vad vet jag egentligen.

Adjö då och glöm för guds skull inte att närvara i Dvärsätt nästa helg.


Ge mig en ledtråd.

För ett antal år sedan, jag skulle gissa på kanske 8-9 år sedan var jag på födelsedagskalas hos min vän Linn, hon fyllde kanske 10 eller 11. I alla fall så var det alltid skattjakt på hennes kalas, skatten var självklart godiset, alla gäster samarbetade under letandet, vi fick en ledtråd som ledde oss till nästa ledtråd och nästa och nästa och slutligen till Skatten. Det här var alltid det alla såg fram emot på kalasen "SKATTJAKTEN" och självklart var det kul att se när hon öppnade alla paket...
I alla fall, under skattjakten för 8-9 år sedan så var jag förmodligen lika klantig som nu, jag sprang in i en kamin, en platta som kaminen står på var lös. Jag kommer i håg smärtan då det kändes som att lilltån gick av dock bröts bara nageln upp och blodet sprutade.
Det jag vill komma fram till är att min lilltå aldrig blivit sig lik efter det, den har i princip ingen nagel som sitter fast. Det är inte så hemskt som det låter men jag kom att tänka på det nu när jag sitter barfota och ser på min äckliga tå. Det jag minns också är att det tog några år innan de skruvade fast den plattan...

Varför har vi inte skattjakt längre på fester? Det var så spännande och den som listade ut ledtrådarna fick alltid massor med creds och den som hittade godiset blev hyllad resten av kvällen.

Den 8:e september åker jag och Linn med tåg och upptäcker lite av Europa, tre veckor kommer vi vara på resande fot och om allt går vägen är vi hemma den 1:a oktober, det återstår att se. Jag kan för övrigt inte sluta längta dit.
Resplan: HEM - Paris - Barcelona - Venedig - Split - Prag - Munchen - HEM.
Vi kommer byta tåg i många andra städer också, men de stoppen lär mest tillbringas på tågstationer.

Adjö

RSS 2.0