raseriutbrott

De som känner mig lite bättre vet att jag i bland kan tappa humöret och bli fruktansvärt rasande och frustrerad på ca en sekund. Detta inträffade för ca 40 min sen. Var glad att ni inte närvarade. Kom hem, skulle ta min färdigpackade väska och gå till gymmet. Jag kollade för säkerthetsskull att gymkortet låg i plånboken vilket det alltid gör. Såklart inte! Det är borta, tio minuter till passet börjar. Jag börjar riva hallen, blir rödare i ansiktet slänger allt i min väg. Detta var nu först för att jag inte hann med passet halvtre och tänkte därför ta halvfyra.

Jag insåg att det blev för sent efter fem minuters letande och rivande, blir mer frustrerad och fattar inte hur det kan ha försvunnit. Helvete. Jag måste vänta en timme till och köpa ett nytt kort som jag inte vet vad det kostar.
Jag gav upp letandet utan resultat.

Skänk en slant till Haiti. Nog för att jag är snål men någonstans går gränsen, särskilt en lönevecka. Jag känner mig nu stolt och behöver inte ha dåligt samvete över det. 200 kronor fattigare.


middag för två

Klockan 19 ska jag möta upp min date på restaurang Simon och Viktor, vi kommer sitta mitt emot varandra, titta i varndras ögon, drömma oss bort, kastas tillbaka i tiden och mentalt återuppleva gamla minnen, det är förstås Linn som kommer att vara mitt sällskap i kväll. Anledningen till att vi två mindre rika går ut och äter på en av de bättre restaurangerna i stan en helt vanlig onsdag är att vi förtjänat detta ,genom barnvaktssittande. Min bror bjuder därför på spektaklet.




slutdestination

De har anlänt nu, de står på skohyllan och ser snygga ut. En dag sent. Jag blev lite orolig igår för att de inte kommit, jag ringde och frågade efter kollinummer. Min vän Maja spårade dem, de hade stannat på posten i Ånge (såklart). Idag låg avin på dörrmattan när jag kom hem, jag nästan sprang till Statoil och hämtade ut det väntade paketet.

Jag pratar förstås om skorna. Härmed kan den historien få ett slut.

Tänkte också passa på att be om ett råd t.ex. från Oraklet?
Ett bröllop då min bror ska gifta sig kommer att äga rum om inte allt för många dagar.
Bröllopspresent känns ganska lämpligt att tänka på och ännu mer lämpligt att köpa ganska snart.
Vad? Vad Oraklet?

Nu kanske ni tror att det kan vara vilken kökspryl som helst, men självklart är det inte så. Det ska vara något annat, som jag givetvis inte listat ut ännu. En upplevelse kanske?

Adjö


Bakis

För ett år sedan så hånade jag med mitt värsta hånskratt alla som var mer eller mindre bakis. Jag blev aldrig bakis, jag njöt varje gång någon var så bakis och jag klev gladeligen upp dagen efter utan minsta motgång. Jag trodde att baksmälla var något sorts påhitt.

Men jag hade fel. Studenten blev som ett genombrott. Nuförtiden tittar jag skamset ner i marken och ångrar mig djupt. Jag förstår nu.

adjö.

Believe it or not?

Återigen ger jag mig in i bloggandet, eller gör jag?
Det här blir mitt första inlägg, nästa kanske ni ser närmare hösten... eller det kanske är förhastat att säga ni.
Den största anledningen till detta fenomen är att jag har mycket strötid på ett av mina jobb som jag fyller med mycket datortid.

I alla fall så jobbar jag för tillfället, det har blivit mycket jobb nu sista månaderna vilket är bra rent ekonomiskt. Personlig assistent och dagisvikarie är det som fyller ut min tid mest. Spenderar även några timmar varje vecka på restaurang Simon och Viktor.

Jag ägnade ca två timmar vid datorn för att hitta ett par skor/kängor som jag måste ha. Låt mig ta berättelsen från början:
Det var november ungefär mitten på månaden, jag går in på Naturkompaniet, mot skoavdelningen. Jag ser ett ljus, ett brunt ljus som skiner och säger "KÖP MIG". Jag den snåla i dramat tittar på prislappen och läser 2000 kronor? Jag blir förskräckt och näst intill springer därifrån. Aldrig tänker jag. Vecka efter vecka går, jag besöker naturkompaniet ovanligt mycket ett bra tag framöver för bara beskåda dessa snygga vinterkängor (jag har aldrig haft eller hittat ett par snygga vinterkängor som faktiskt värmer och inte blir blöta) Men där står dem på sin hylla och prislappen hänger kvar.

Det är ett rån på Naturkompaniet senare, fönstrena är sönderslagna, nu kanske du/ni/ingen tror att jag är så desperat, men så är inte fallet. Rånet hör inte ens hit.

Julen närmar sig och jag önskar mig självklart skorna i julklapp med inte allt för stora förhoppningar då vi inte ger bort så dyra julklappar i min familj. Med all rätt, jag fick inte kängor i julklapp. Temperaturen ligger mellan 20 och 30 grader MINUS under mellandagarna och ett bra tag efter nyår. Det var för kallt för tygskor, nog för att jag gått i det tidigare vintrar. Men jag bestämde mig att mina fötter ska slippa plågas mer. Därför var enda alternativet skoterstövlarna. Yes, jag har gått med stövlarna många dagar på stan och andra ställen, tro det eller inte. Nu har i alla fall temperaturen blivit varmare och fötterna överlever i tygskorna med några extra sockar.

Besöken på naturkompaniet blev inte färre bara för att jag inte fick dem i julklapp, snarare tvärtom, jag provade skorna ett flertal gånger. Halva januari gick och jag tittade i min sparburk i bokhyllan, ganska precis tvåtusen kronor. Jag bestämde mig och gick med bestämda steg mot naturkompaniet, pekar på skon och ber om storlek 39. "SLUT" är det enda jag hör. Det går inte beställa hem heller, de är slut hos leverantören också. HELVETE.
I samma ögonblick bestämde jag mig för att jag verkligen MÅSTE ha dessa kängor, de är som ämnade för mig.

Internet är mitt enda alternativ. Jag letar upp numret till kundtjänst för naturkompaniet och säger att jag måste ha dessa kängor, har söker hos alla butiker i Sverige men ingen har dem. Jag hittar massa amerikanska sidor där kängorna finns, men frakt känns inte så lockande. Jag letar sedan reda på numret till leverantören av kängorna i Sverige, jag får massa telefonnummer att ringa till, vilket jag givetvis gör. Utan resultat. Hoppet börjar rinna ut i sanden, helvete.

Jag testar google igen, hittar en svensk butik i Stockholm där de ska finnas fast i fel färg. Jag ringer i alla fall och kollar om de har storlek 39 och min färg. "en kvar" säger hon i luren. Jag näst intill vrålar att jag ska ha den. Det blir ett snabbt köp, skorna ska finnas till hands antingen idag eller på måndag. YES! Jag lyckades. 2000 hit eller dit, vad gör det, behövde dessutom inte betala någon frakt på 39 kronor vilket såklart gjorde det till ett självklart köp.

Bye.

RSS 2.0