Hemfærd.

Sitter i Kopenhamn pa stationen, vi åker hem idag, tåget avgår 16.19 om ca 45 minuter. Ska bli skont att komma hem, men så jakla trist med vardag igen. Fuck!

OKTOBERFEST i Munchen var fan det roligaste jag varit med om!!! HAHA.
Dit ska vi igen, right Linn?

Hemma i morgonbitti, en sammafattning av våra sista dagar på vår Eurotrip kommer under morgondagen.

Adjø

PRAG

Vi anlande hit i fredags mitt pa dagen, trotta efter tag hela natten. Linn var trots allt nastan dod, jag tog en dusch var aterstalld sedan. Anyway. Det regnar har, vilket suger, vem tankte pa varma klader nar vi packade. Ett par jeans, tva langarmade och en jacka. Det gar val an anda. Vi har gatt runt med plastpasar i Conversen idag eftersom de inte torkat efter garkvallens promenad genom stan som blev lite langre an planerat da vi virrade bort oss. Var ute och kakade och drack ol pa en inhemsk pub igar med tva tjejer fran Gavle, olen kostade bara 12 kronor, helt sjukt!

Linn har haft panik flera ganger over sin mobil som kranglar, hon ar besatt av den. Men som den hjaltinna jag ar sa har jag fixat det bada gangerna. Det ar i och for sig skont att ha i alla fall EN mobil som funkar, min la ju av redan forsta dagen i Venedig.

Prag ar vackert, otroliga byggnader, gott ol, mysiga pubar ocksa vidare. Dock forstor regnet massor, fuck, allt ar blott, skorna ar blota, jeansen ar blota, jackan ar blot, vart basta inkop har har varit i ett paraply. Det tar flera ar for kladerna att torka pa vart fuktiga rum ocksa.

I dag besokte vi ett fd. koncentrationslager Theresienstadt (Terezin) 5 mil norr om Prag, var intressant att se, skams lite nar man klagar pa smasaker hela tiden. Gick omkring i den lilla borgen dar de politiska fangarna holl fangna, sedan akte vi till Gettot dar judarna var fangna, det var som en liten stad. Var ett museum ocksa som vi var pa. Aven fast jag garna legat i sangen hela dagen pga vadret sa var det verkligen vart att aka dit.

Nar vi kom tillbaka till Prag at vi kinamat och sedan varm choklad, det lattade upp stamningen rejalt aven regnet hade avtagit nar vi kom ut pa gatan igen. Grymt!

I morgon aker vi till Munchen och oktoberfest i tva dagar, ska bli kul! Sista dagarna nu, pa onsdag kvall borjar vi den langa resan hemmat, beraknas vara hemma pa fredag morgon.

Ikvall blir det lugnt, nagon slags middag pa nagon mysig pub i narheten ar nog planen.

Off we go

Tre dagar i Split ar avklarade, mycket kul har varit. Aker med taget mot Zagreb 15.00 idag sedan Salzburg och slutdestination Prag.

For att sammanfatta dessa dagar - strand, sol, bad, hyrde bil, kristallklart vatten, lunch mitt i ingenstans, Ol pa 2liters petflaskor, billigt, nudiststrand, bergsklattring, farja, pubar och lite mer sol och bad och just det, vi traffade en svensk Jesper pa taget mot Zagreb i mandags, han hangde med till Split sa vi har glidit runt med honom hela tiden, kul! I kvall aker vi tillsammans till Salzburg dar vara vagar skiljs at.
Aker som sagt vidare for nagra dagar i Prag, dar ar det formodligen inte lika varmt men ska bli kul att se det ocksa sedan ar det Munchen och oktoberfest som galler innan vi styr hemmat Sverige nasta vecka. 

Det har anda gatt fort, men kanns anda som evigheter sedan vi var i Paris, det ar nog for att vi har gjort sa mycket.
Paris - check
Barcelona - check
Venedig - check
Split - check.

Nu ska jag vacka Linn och Jesper, dags for frukost och utchecknig.


Split Croatia

Befinnor oss i Split, sodra Kroatien, det ar varmt och skont. Vi kommer agna dagarna har pa stranden tror jag, blir skont. Har varit i Venedig ocksa, haftig stad, dock regnigt tva av dagarna, massor med turister och dyrt i affarerna.

Anyhow, Split! Bor pa ett kind of B&B med tre skoldpaddor i tradgarden och en vakthund som skaller sa fort grinden oppnas, Linn kan kanna sig saker eftersom hon gar och oroar sig for att bli kidnappad...saklart.
Sitter i Vardagsrummet, dricker Ol och har det gott, joinar med en trevlig grabb fran Sverige.

Min mobil funkar inte langre, abonnemanget har blivit avslutat pa grund av min egen klantighet...saklart. Tar itu med det nar jag kommer hem. Vill ni nagot, hor av er till Linn mobil.

Klarblatt vatten och langgrundt som fan, sandstrand, sol!
Vi at middag pa ett stalle och betalde var for sig, men det fattade inte servitrisen och trodde att det som var over var till dricks, vi sa till. Pinsamt for henne. HOHO.

Nu ska vi ata notter och dricka Ol ur 1,5 liters petflaska. Relativt billigt har ocksa.

Update

Tre dagar i Paris, Tre dagar i Barcelona, imorgon aker vi mot Italien och Venedig, med en herrans massa stopp efter vagen.
Barcelona har varit grymt, hit maste jag tillbaka. Se mer. har inte hunnit allt. Tagit det ganska lugnt, mycket chill pa stranden. I alla fall sa ska jag hursomhelst tillbaka till Barcelona nagon gang. Vi blev varnade och uppskramda av varningarna om alla ficktjuvar som cirkulerar runt, men vi har kommit over den radslan. Har inte stott pa nagon an...
Klockan ar 17.39, eftersom det ar siesta i detta land, sa ar middagstiden framskjuten nagra timmar, vilket passar oss ypperligt. Men vi ska i alla fall packa ihop vara grejer sa gott det gar ikv, sen dra en runda, kaka middag och formodligen traffa en bekant som bor och jobbar har. KUL!
Linn ar radd for tsunamis, men har overlevt aven det.
Just det ska forsoka leta reda pa en rastaurang vid namn Rococo, ett hett tips fran en kar van, borde ju kolla upp stallet.

Nu. Barcelona

Kom till Paris i fredagsmorse, gjorde allt viktigt i Paris - Eiffeltornet, Louvren, Sacre Couer, Champs El yse'es, Notre Dame och allt annat. Ingen shopping dock, dyrtoch budgeten tackte inte det. Akte vidare igarkvall med nattag fran Paria till Barcelona, framme tidigt imorse. Taget var det lyxigaste jag akt nagongang, frukost ingick till och med.
Massor med kul havi haft!

Idag har vi gatt en svang pa stan sedan legat och pressat pa stranden, badat ocksa. Snart blir det nog middag och vem vet var vi hamnar ikvall, tankte iaf ga ut en svang!
Barcelona verkar riktigt nice i alla fall! Gillar det.

Tangentbordet ar segt. Ha det gott

Aker vidare pa torsdagmorgon mot Venedig.

bye

Auf Wiedersehen

Klockan 17.10 idag sätter jag och min kära vän oss på tåget för att genomföra vår efterlängtade Eurotrip!

Jag har egentligen inte tid med det här.
måste packa,
måsta köpa batterier till kameran,
måsta växla lite pengar,
måste åka på apoteket,
måste på ett snabbt möte på Krokoms kommun,
måste rösta,
måste på biblioteket,

Paris - Barcelona - Venedig - Split - Prag - Munchen är vår resplan. Det här kommre bli bra!

Ha det bra
Auf Wiedersehen!

RSS 2.0