första advent va?

Här är klockan halvsju på kvällen och de flesta hemma har nog inte ens stigit upp. Anyhow, jag har det bra, har varit ute tre dagar i rad nu, träffat massor med roliga människor!

Fortfarande trött, jetlag kombinerat med värme och ledighet antar jag, sovit några timmar på eftermiddagarna. Idag har det regnat så har bara legat i soffan och kollat på How I met your mother, inte helt dumt.

Nu har det slutat regnet och jag hör papegojorna kvittra runt hörnet, crazy, alla möjliga sorters papegojor här. Har inte lyckats få någon bra bild på någon än. Har inte fotat så mycket alls än faktiskt, men det kommer.

Tänkte lägga upp några bilder på hur det här lilla samhället ser ut.
Adjö.

Detta är alltså, staden/byn som jag är i, ganska litet med mycket vacker natur runt omkring.
Gerringong, stranden och kullarna.

Åkte på en tur till några fina utkiksplatser.
Åkte en sväng i torsdags, till några fina utkiksplatser, ville se kängurur men var för tidigt på dagen för att de skulle vara framme. Jag ska åka en kväll i stället.
Så här ser det ut bakom staden så att säga, landet med andra ord, ungefär som hemma. En liten stad och bara ett stenkast bort så kommer man till landsorten.

Vi var på en jul fest igår med rotaryklubben här. Den hölls på en vingård där vi smakade lite olika viner, fick en god lunch m.m. Köpte med oss två likörer hem.
Elin
I går var vi på ett christmas party med rotaryklubben här, var på en vingård.
Vi fick en god lunch och sedan satt vi och smakade lite olika viner, köpte med oss två likörer hem.




Dag 3

Jisses bara tredje dagen, känns som jag varit här i veckor, gjort så mycket de sista dagarna och så många nya intryck och nya människor och ALLT! Har det super i alla fall.

Igår var det ett litet "card party" här hos familjen, typ tupperwareparty fast med kort. En tjej som ritar och målar på små kort. SUPERNICE! Fanns mycket fint. en del lite aborigininspirerat. Kommer nog köpa några senare.

Efter card partyt åkte vi till ett samhälle ca 20 minuter bort, till en klubb. Dansade och hade kul, har träffat flera av Elins vänner här, SUPERNICE!

Har inte tagit så mycket bilder än, men det kommer, tänkte faktiskt ta mig en liten promenad nu när Elin jobbar, kolla runt lite och så. Sedan blir det nog stranden en stund och kanske en shoppingtur till ett annat samhälle. SUPERNICE!

Daniel har väldigt spontant bestämt sig för att åka hit också!!! Kan det bli bättre! Så vi kommer vara här omkring  Gerringong fram till jul, sen blir det nog lite rundresande norrut och så. Han kommer redan den 12:e, Crazy! Jag ska försöka göra upp en liten plan innan dess och just det en budget. Vill gärna jobba också, men samtidigt så känns det skönt att bara chilla runt. Jag ska planera mina utgifter lite. Jag får se med andra ord hur detta blir!

DET LÖSER SIG, ni känner igen det eller?


Gerringong - Australia

Anlände klockan halvåtta imorse, Australiensk tid dvs tio timmar före Sverige. En lång och tröttsam resa men det känns skönt att vara här.

Flyg från Arlanda till Peking i 7,5 timmar
Väntan på Pekings flygplats i 7 timmar
Flyg från Peking till Sydney i 12 timmar.

Eftersom dygnet blir lite omvänt  så var jag riktigt trött i Peking igår, men kämpade för att hålla mig vaken så jag skulle sova på planet. Mamma vara orolig att jag skulle somna på flygplatsen och missa planet, Crazy. Somnade i alla fall inte, jag har hållt mig vaken med Harry Potter. Det var ljuvligt att stiga på planet till Sydney där jag fick två sittplatser för mig själv. Jag somnade innan mat hann komma men vaknade i samma ögonblick som den passerade så fick i mig lite mat i alla fall. Sedan var det kört, belysningen dämpades i planet och jag somnade ikurad i filtarna som man får liggandes över båda sätena.
Sov 6 timmar i sträck, vaknade och insåg att vi redan flugit halvvägs, somnade om och sov ytterligare två timmar. Det var skönt!

Anyhow, kom fram till Sydney och tog mig igenom tullen och allt, väntade länge på min väska som jag nästan började tro tappats bort. Men till slut kom den. Jag kom ut i ankomshallen och möter Elin och Ashleigh som kommit för att hämta mig. UNDERBAR KÄNSLA! Äntligen är jag här. Efter 2 timmars bilfärd, massor att prata om och lite runtkörning för att visa lite så var vi framme i Gerringong och hos familjen där Elin bor och numera jag också.

Härlig familj, alla är supertrevliga. Vi gick ut i den lilla med MYCKET vackra stan Gerringong, jag fixade bankkonto och ett australiensk sim-kort till mobilen. Blir lite billigare så. Elin har visat mig staden och stranden och fish-shopen. Gick även hem till en annan familj där hon bodde förut och hälsade. Alla är sjukt trevliga och snälla!

Nu sitter jag på rummet, som familjen Prosser har fixat bara för Elin och hennes vänner som kommer från Sverige, antar att det ska användas som gästrum senare och så. Jag ska ta en liten middagsvila, känner mig lite trött, packa upp väskan känns också som en bra idé.

Just det, det är sommar och varmt här!
Miss you

travelling

Jag tänkte använda denna blogg som min resedagbok under tiden då jag är bortrest.

Helgen spenderades hemma i Dvärästt, festligheter, städning, packning, socialisering m.m. Jag har hunnit träffat de flesta av mina nära och kära vilket inte känns helt fel med tanke på att jag blir borta ett tag. Kommer sakna alla förstås.

Just nu sitter jag på Arlanda, jag ska flyga till Peking först och främst om ca två timmar avgår det planet i Peking ska jag slå i hjäl 7 timmar innan jag flyger om Sydney. Det här blir en lång resa med stor tidsomställning, sömn ska jag försöka ta igen.

Dagen började med att jag packade klart allting, sedan bara chill innan vi åkte mot flygplatsen. Ett jobbigt hejdå kan jag säga.
Daniel - Jag saknar dig redan, massor.
Linn - Bästa vän, vi ses i våra drömmar antar jag.

Herregud - känner fjärilarna fladda i magen. Det här kommer bli bra.

På onsdagmorgon i Sydney möter min vän Elin upp mig och sen är det fullt röj i några dagar har jag fattat det som.

Ha det bra alla.

Adjö


sooooon

Snart nog, bara om en och en halv vecka så bär det i väg. Helvete har inte fattat det förrän nu, kommer bli så jäkla kul. Men borde kanske fundera lite över om det är något särskilt jag bör göra innan jag åker? Det löser sig nog. Mina första dagar i Australien verkar kunna bli ganska fulla, Elin hade massor med planer - spännande.

I kväll jobbar jag, men efter det blir det utgång med några vänner, känns kul! Länge sedan.

Adjö

RSS 2.0